Det fungerar inte att räkna får...

Här sitter jag och kan inte sova. Jag börjar jobba 7 imorgon och börjar bli mer och mer orolig för att jag inte kommer att få sova något. Jag känner mig trött men är liksom inte "sovtrött", har för mycket som snurrar i skallen.
Pierre kommer iallafall hem från jobbet snart och jag hoppas på att kunna somna när jag har honom att mysa med =)
Är det någon som har förslag på vad man kan göra när man inte kan somna? Ge mig!

Sagas mamma Dina är här och ska sova över hos oss tills imorgon. Jag tycker om när hon är här för hon är lugnet själv och det smittar av sig på både mig och hundarna. Dock löper hon och Laban är så stissig att han får ligga och sova i sovrummet just nu.

Jag håller på att konvertera lite filmer som jag ska lägga in på mobilen. Då har jag något att göra på bussen till jobbet och på rasterna. En av dom är Fly Me To The Moon och jag har ingen aning vad det är för film, den råkade bara ligga på datorn.

Jag har varit ledig några dagar nu och känner på mig att det kommer att vara väldigt svårt att ta mig upp imorgon men jag vet att när jag väl är på jobbet så är det skönt att ha något att göra. Att jobba fungerar lite som terapi, man har för fullt upp för att hinna tänka på allt annat =)

Nej nu får jag säga godnatt för snart kommer älsklingen och då SKA jag sova!

Puss&Kram!

Lite utlovade bilder =)

Idag krånglar datorn och jag har redan försökt skriva 2 inlägg som försvann för att datorn hängde sig. Så det blir bara lite bilder =)
Myskväll med Pierre på Hard Rock <3Nytt från Gina Tricot

Korallfärgad top med azelvaddar. Jeansleggins med dekorativa sömmar (finns även jättesnygga beige!)

Söt rosa transparent top. Leggins med nitar. Såå snyggt att blanda sött med rockigt!


Myskväll på stan =)

Ikväll har jag och Pierre myst på stan =) Först gick vi till Hard Rock Cafe och åt lite got Kom bara till varmrätten innan vi var proppmätta. Men gott var det! Mojiton var dock underkänd, inte alls så frisk som den ska vara. Men Pierre gillade iallafall sin Bloody Mary.
Efter det så gick vi till Bergakungen och såg äntligen Avatar 3D. Den var grymt bra! Hade inte så höga förväntningar från början men det är helt kvart en film värd att se och måste defenitivt ses i 3D! Den var såpass bra gjord att man inte ens tänkte på att den var animerad utan allt känndes väldigt märkligt. Snyggt gjort!

Tidigare idag besiktigade jag Lillemors bil som gick igenom, jag var lite orolig ett tag. Sen tog vi en sväng på stan och jag fick köpt lite fina kläder som det kommer kort på imorgon. =)

Och så fick jag min nya mobil idag! Äntligen! En Sony Ericson Satio! Jag älskar den (än så länge ;))! Så skönt att äntligen kunna ta bra kort igen bland annat.

Nej, nu är jag jättetrött vilket är anledningen till att jag inte orkade skriva så mycket idag.

Så godnatt folks! See ya!

Tjejer, lite stärkande ord, förhoppningsvis.

 • Idag har jag haft världens mensverk och PMS och känner mig därför extra känslosam. Jag tänker därför berätta för er om lite av mina egna erfarenheter och dessutom ge er råd och varna er för vad ni ska se upp för i ett förhållande.

  Jag vet hur många tjejer det finns där ute som råkar illa ut i ett förhållande, tjejer som inte blir behandlade med den respekt de förtjänar. Det finns så många tjejer som inte heller vågar eller kan ta steget att sätta ner foten eller som inte ens vet att de borde göra det.

  Jag har själv varit i ett förhållande där jag behandlades illa utan att jag först förstod det själv, det tog rättare sagt ett år för mig att förstå det. Och killen jag levde med har nog ännu inte förstått hur han varit mot mig.
  När jag själv insåg hur det låg till så insåg jag att detta alltså handlade om psykisk misshandel.

  Det talas sellan om psykisk misshandel av kvinnor utan det enda som uppmärksammas är när en kvinna blir slagen och misshandlad på andra sätt av en man. Men tro mig, psykisk misshandel är nog alltid värre än att bli slagen. Och då rättfärdigar jag självklart inte fysisk misshandel! Det fanns vissa stunder i denna mardröm där jag önskade att han skulle slå mig istället. För ett fysiskt sår läker medan ett sår på insidan aldrik riktigt gör det utan förföljer och påverkar en resten av livet. Dessutom är det väldigt mycket svårare att få hjälp om man inte har några ytliga skador att visa upp.

En gång precis i slutet av detta förhållande, en dag när jag var totalt nere, så övervägde jag att gå till polisen. Jag stod länge utanför polisstationen och tvekade och försökte samla mod att gå in.
Men även om det kan vara svårt att förstå så krävs det väldigt mycket för att våga berätta, ens för sina närmsta vänner, om vad man är med om. Man skäms, fast det är det absolut sista man ska behöva göra, för det är inte ens eget fel att man blir illa behandlad. Aldrig!
Tillslut hade jag i vilket fall gå in på stationen. På väg fram till polisen i receptionen såg jag att det satt två killar vid väntstolarna i samma lilla rum. Jag tvekade då ytterligare men var ändå såpass bestämd att jag vågade gå hela vägen fram.
Den kvinnliga lite äldre polisen öppnade luckan. Rummet svar knäpptyst. Jag förklarade lite tafatt att jag ville göra en anmälan på "psykisk misshandel" på samma gång som jag försökte dölja att jag höll på att brista i gråt. Hon såg både medlidande och lite besvärad ut vilket inte gjorde saken lättare. Jag försökte förklara på vilket sätt jag hade blivit "psykiskt misshandlad" medan jag kände de två killarnas blickar bränna i nacken. Poliskvinnan berättade för mig att det var "väldigt svårt att bevisa psykisk misshandel" men att jag skulle sätta mig och vänta medan hon skulle prata med en kollega. Jag satte mig så långt ifrån killarna som möjligt och försökte dölja ansiktet. Jag kunde bara inte kolla åt deras håll.
Jag väntade i kanske 10 minuter men tillslut klarade jag inte att stanna längre och gick där ifrån och hem till min nya och egna lägenhet. Att jag fick denna lägenheten och mitt nya jobb var en stor del av vad som fick mig att äntligen våga lämna Honom.

Under tiden som jag levde ihop med Honom så hade jag fruktansvärd ångest och levde som i en dimma. Jag hade otaliga panikångestattacker, ofta dagligen, oh fick börja äta antidepressiva (jag skyllde på ovanligt stark PMS och humörsvängningar). Han var otroligt kontrollerande. Han ringde mig många gånger om dagen när han jobbade och skyllde på att han hade tråkigt. Han ville alltid veta exakt vart jag var, hur länge jag skulle vara där, vem/vilka jag var med, hur många tjejer och killar som var där, vad jag gjorde.
Han blev sur de gånger han fick reda på att jag hade haft roligt med en kompis eftersom han tyckte att jag inte hade tillräckligt roligt med honom (även om det så var en gång på en månad som jag hittade på något kul och som jag mådde bra av , med en vän). Han kunde bli sur för att jag skrubbade färskpotatisen och inte använde en potatisskalare för han "ville ju inte ha skal i moset". Han sa flera gånger till mig att jag var dum i huvudet, på flera olika sätt som: "Jag vet att du har mer än 126 i IQ, men jag fattar inte det" eller helt enkelt "du är ju helt jävla dum i huvudet". Och när jag fick en panikångestattack så kallade han det att jag fick en psykos, alltså att jag var "dum i huvudet", inte på grund av något annat då?

En dag när jag var på väg hem från jobbet blev jag plötsligt yr och fick synrubbningar. Jag lyckades med pappa i telefonen ta mig hem och jag låg i soffan i tre dagar utan att kunna resa mig. Den tredje dagen fick jag nog och bad Honom att köra mig till akuten. Där fick jag vara i 17 timmar medan de undersökte, röntgade och tog en massa prover på mig. Efter alla dessa timmar kom det äntligen en läkare med det slutgiltiga svaret. Han satt bredvid mig när läkaren förklarade. Hon sa att de inte hade hittat ett enda synligt fel på mig utan att de var helt säkra på att det var ångestrelaterat. Det var både obehagligt, eftersom det hade gått så långt att kroppen sa ifrån så starkt men samtidigt skönt eftersom Han äntligen skulle förstå när nu en läkare till och med förklarat lägen. Trodde jag ja. Det första Han sa när läkaren lämnat rummet var: "vad bra, då var det ju inget". Kan ni förstå den hopplöshet jag kände då?

Nu är jag fri och har en ny, helt underbar pojkvän som jag är lycklig med sedan 5 månader.
Jag hade aldrig klarat mig ur detta utan min familj och mina vänner som hela tiden fanns vid min sida och stöttade mig! =)

Som ni förstår så var det som att leva i ett ständigt mörker och i en dimma, ett rent helvete.

Därför vill jag varna alla er för att ni ska slippa hamna i samma helvete som jag varit i, och stärka alla er som är med eller har varit med om samma sak. Ni är inte ensamma!

Varningssignaler: ("spring därifrån och vänd INTE tillbaka!")

 • I början är han otroligt omtänksam och är inte snål med komplimanger, men efter ett tag börjar det sakta övergå till mer och mer extremt kontrollbehov. Detta kontrollbehov ser man (eller vill och tror att man ser) som stor omtanke och att han bara är rädd om och vill skydda dig.
 • Han blir arg på dig för små och konstiga saker men du hittar egna förklaringar/bortförklaringar för varför han blev så och han blir alltid ångerfull efteråt som gör att du smälter igen. Detta händer gång på gång och tillslut lever du bara på hoppet att det kommer att bli som det var i början. Du blundar för det negativa (omedvetet) och är glad för de gånger han är på bra humör.
 • Han får dig alltid att få dåligt samvete om du ska hitta på något med en kompis genom att verka sårad och ledsen och det slutar med att du på grund av detta dåliga samvete stannar hemma med honom. Men om du ändå bestämmer dig för att träffa din kompis så går du runt med dåligt samvete hela tiden.

Jag hittade en jättebra hemsida som du defenitivt ska gå in på om du känner igen dig i det jag skriver:

http://psykiskmisshandel.se/


Så här känner du dig:

Ditt liv går ut på att försöka förstå vad han vill, hur du kan göra honom nöjd.

Du vet inte riktigt vad som är trasigt i ert förhållande men du fortsätter försöka reparera det.

Du försöker komma på hur du ska uppföra dig för att han ska behandla dig likadant som han behandlar andra människor.

Du känner dig ofta orolig och n edstämd.

Du har svårt att göra upp planer, allt beror på hans skiftande humör.

Du drar dig undan från vänner och bekanta och skäms över hur du låter honom behandla dig.

Varje försök att reda ut problem med honom lämnar dig frustrerad med känslan av att ingenting är löst.

Det känns som om ni talar olika språk.

Din självrespekt och tro på din förmåga har minskat betydligt.

Du känner dig illa till mods i hans sällskap men du älskar honom.

Du misstror din uppfattningsförmåga, ibland tvivlar du till och med på ditt förstånd.

När han är trevlig så undrar du om du inbillat dig tidigare episoder då han behandlat dig illa.

Du är alltid på din vakt så att du inte ska säga eller göra något fel, något som retar upp honom.

Du ältar era gräl om och om igen och försöker komma på vad som gått fel men hittar inget svar.

Du är rädd för honom men får samvetskval för att du är det.

Du vantrivs med ditt liv men är säker på att du inte kan få det bättre.

Du har tappat intresset för saker du tyckte om att göra förut.

Er relation slukar allt mer av din tid och energi men du får ingen rätsida på det.

Du får stressymtom, t.ex sömnproblem, ångest, muskelvärk, huvudvärk, hjärtklappning.

Du känner att du egentligen inte vill gå hem på kvällen, du dröjer kvar på jobbet, sitter kvar i bilen. 

Ibland känner du dig totalt orkeslös, nästan apatisk.

Du har glömt bort vad som är viktigt för dig och vad du ville med ditt liv.Hoppas att jag kunde hjälpa åtminstone någon med detta och kanske öppnat en del ögon. Det var i vilket fall mitt mål.

Love to all of you!

Puss Josephine


Utkast: Feb. 20, 2010

Idag har jag ont i mina fötter.. Vi var kort med personal på jobbet pga snökaoset så vi som var där fick springa runt som yra höns. Och resorna till och från jobbet ska vi inte tala om. Det är SKITJOBBIGT att köra i denna jävla snön (okej, kanske lite kul ibland men inte när man vill komma till jobbet). För er som inte vet så jobbar jag på ett äldreboende i utkanten av GBG =)

Idag fixade jag nya tuggben åt Laban och Saga för att de ska hålla sig lugna på dagarna men effekten blev nästan tvärtom. Laban vill ha ALLA fyra tuggben för sig själv och om saga ens tittar på ett av dom så ger Laban henne en utskällning.

Och så var det melodifestivalplågan nu igen då. Jag bestämde mig för att kika lite på den idag, dom är ju trots allt i Göteborg, men nu ångrar jag att jag inte bara gick och la mig.
Och varför, VARFÖR, ska OS-helvetet vara samtidigt? Inte nog med den vanliga vinterdepressionen utan man ska plågas av falsksjungande desperata tonåringar, idioter som med kvastarna i högsta hugg sopar isen med en jävla platt boll i hälarna och folk som tror att skidor är till för att flyga med.

Jag tror jag begraver mig under ett hav av kuddar och täcken i min varma säng och går i ide resten av vintern!

Nej nu ska jag ta min Elsas Mode och krypa ner så att jag orkar med mitt dubbelpass på jobbet imorgon.

Kissikiss snöbillskig! (á la Sara ;)
"Hatar vintern"- Haha! Snyggt självporträtt va!? ;P

Snökaos och hemmakaos

Idag har varit en lång och händelserik dag.
Jag är ledsagare till en underbar kille med Downs Syndrom som heter Andreas och idag tänkte jag hitta på något kul med honom så vi åkte till Naturhistoriska Muséet.
Lite kul inside information:
För er som har varit på detta museum i Göteborg så kanske ni sett de uppstoppade lejonet som ligger högst upp i en av trapporna? Det lejonet var en gång min låtsasmamma Carinas farfars tama lejon. Tro det eller ej =)

Sigvard Berggren och hans hustru tillbringade mycket tid i Afrika och då främst i Kenya. Under femton års tid engagerade de sig i olika projekt med ekologi och miljö i fokus, framför allt i grävandet av solenergibrunnar. Paret levde även en tid med massajerna i nationalparken Amboseli.

Under en av Sigvard Berggrens resor till Sudan påträffade han en lejonunge vars mor hade blivit skjuten. Sigvard fattade tycke för den lilla ungen som han döpte till Simba och tog med sig den tillbaka till Sverige och Tosseryd. Simba fick snart sällskap av andra djur och 1962 grundade Sigvard Borås djurpark där han förverkligade sin idé om att låta olika djurarter leva tillsammans på savannen.

Sigvard grundade även Brämhults Juice som gör mina absoluta favoritjuicer ;)

 

 

 

 

 

 

När jag och Andreas gjort klart stan så åkte vi hem till mig tillsammans med min mamma Ehwa, yngsta lillbrorsan Samuel och mammas älskling Christer och tog en fika. Choklad och bananpaj, mums!

Vovvarna hade dock fått något psykbryt och sprang runt som galningar medan mamma ropade åt Samuel att inte ligga på golvet, för tänk om han blev "attackerad" av hypermonsterhundarna ;P

Det slutade med att Sammie klämde ett finger i dörren och jag fick skjutsa hem allihopa :S

Som sagt, kaosartad men händelserik dag =)

Men nu ligger hundarna och sover här bredvid mig i soffan och jag ska snart gå och lägga mig.

Börjar jobba vid 7 imorgon så jag behöver min skönhetssömn ;)

 

Så gonatt allihopa! Sweet dreams!


ZZZzzzz

I sovrummet ligger Pierre och snarkar och här sitter jag och är inte alls trött. Ikväll såg vi filmen "The ugly truth" och den visade sig vara bättre än jag trodde. Lika amerikansk som alla amerikanska filmer (om ni förstår vad jag menar) men ändå värd att se. Den innehöll i alla fall lite spänning, ögongodis och som väntat en massa amerikansk kärlek.
Jag kände mig väldigt onyttig när jag var den enda av oss två som åt av choklad och bananpajen som jag bakade till myset.Pierre påstod sig vara mätt vilket kom som en chock för mig eftersom han annars äter som en tigerhaj jämfört med mig (Tigerhaj? Har inte hört någon jämföra det med matlust förut.. But you got my point :P).
Är det någon som kan komma med tips till mig om vad man kan hitta på när "fejan" är lika död som en sovande sengångare, allt på TV är tråkigt och pojkvännen sover fast man själv skulle kunna springa femton varv runt huset :P (Det var väl kanske lite att överdriva, det skulle jag aldrig göra frivilligt ;))
Jaja.. Pusselipuss!

Snöbus!

Hej söta!
Idag har och Sara varit ute med hundarna i snön. Det var en av få gånger jag njutit av vintern. Trots det grå vädret var det otroligt skönt att ta en promenad i den friska luften på Ramberget. Vi gick faktiskt hela vägen ända upp till toppen och ner igen. Min tioåriga Cavalier, Laban, strosade runt i skogen där det finns massa spännande att nosa på medan min fyra månader gamla Amstaff/Ambullblandning, Saga, glatt sprang i förväg och tuggade på varenda pinne hon hittade. Jag och Sara hade girltalk medan vi snubblade runt i de hala backarna. Det är nog lättare om man har klor som vovvarna som man liksom kan haka fast sig med.
Innan Sara kom så tog jag och Pierre ett varmt bad med rosendoftande badbubbel =)
Snacka om mysdag!
Pusspuss sålänge!

Soffliggardag =)

Hakuna matata!
Idag har jag gjort INGENTING. Både tråkigt och skönt. Jag och min sambo Pierre sitter i soffan och kollar på Oprah där dom visar Christian Siriano´s (Project Runway) nya kollektion. Pierre är väl måttligt road och sitter mest och kommenterar hur gay Christian är. Lite homofobi älskling? ;) Haha! Nu vill Pierre att jag ska skriva att han inte har något val i fråga om program att titta på för att ingen ska tro att kan kollar på Oprah frivilligt. Haha! Nu klagar han på hur gay Adam Lambert från American Idol är. :P Shit, vad Pierre kommer mörda mig när han läser detta! :S :P
Nej nu ska jag ringa min kära mamma så ska vi ta en sushi. Yummee!!
C u later!

PS!

Sorry för de dåliga bilderna. Har precis reklamerat min mobil men får snart en ny =) DS

Jag befaller sommaren att komma, NU!

Hejsan alla underbara!
Idag har jag sommarabstinens. Men vem har inte det en mörk och kall vinterdag som denna?
För att muntra upp mig själv lite plockade jag för en stund sedan fram mina sommarkläder och sedan lekte jag sommar, sol och bad genom att prova sommarkläder tills min garderob tillslut bestod av hela sovrummet.
Jag upptäckte också hur mycket jag nästan aldrig eller aldrig ens använt. Great till sommaren ;)
Ska lägga in några exempel på söta men dock oanvända plagg =)
Hejsan alla underbara!
Idag har jag sommarabstinens. Men vem har inte det en mörk och kall vinterdag som denna?
För att muntra upp mig själv lite plockade jag för en stund sedan fram mina sommarkläder och sedan lekte jag sommar, sol och bad genom att prova sommarkläder tills min garderob tillslut bestod av hela sovrummet.
Jag upptäckte också hur mycket jag nästan aldrig eller aldrig ens använt. Great till sommaren ;)
Ska lägga in några exempel på söta men dock oanvända plagg:
Söt jeansklänning i
Söt jeansklänning i "Marilyn Monroe"-stil
Söt kjol från H&M
Söt vit sommarklänning från Rut mfl
Söt vit sommarklänning från Rut mfl
Himmelsblå shorts från Rut mfl
Svart kjol i läderimitation och grått linne med nitar från Zara
Sommrig O´Neill top från en skatebutik i Varberg
Festklänning från Gina Tricot
Fest/sommarklänning från Rut mfl
Puss på er sålänge!!

Jossans World


RSS 2.0