Kan man få bli frisk snart?

Nu har man vart sjuk i en vecka. Snorig, hostig, febrig och tusen nålar i halsen. Igår stod jag inte ut längre och åkte till läkaren. Snällaste Kimsan följde med så att jag inte skulle virra bort mig i feberyran ;). Efter läkarbesök och uthämtning av mediciner var man 600 spänn fattigare. Kan inte hjälpa att jag funderar på om det var värt det. En av medicinerna plockade jag inte ens ut. Det var en sorts lokalbedövande gel som jag skulle "gurgla" och sedan svälja långsamt (hur man nu gurglar gelé och dessutom sväljer långsamt fattar jag inte). Jag fick sådan gel hos läkaren och det var det absolut värsta jag vart med om; för det första smakade det som gammal rutten äggvita och sen domnade hela munnen och halsen bort och blev helt tjockt så att det kändes som att man skulle kvävas. Usch! Hellre gå runt med ont i halsen kan jag lova! Köpte istället halstabletter på Apoteket. Sen fick jag en jättebra hostmedicin som verkligen funkar. Nu hostar jag inte alls lika mycket och är inte alls lika slemmig i halsen.

På midsommar vaknade jag som vanligt på morgonen med en hostattack och feber. Efter ett par febernedsättande tabletter och en stor kopp varm mjölk med förkylningshonung åkte jag till mamma. Hon hade hostmedicin som jag fick. Sen mådde jag förvånansvärt bra i ett par timmar så jag kunde vara med en stund på midsommarfirandet med familjen =). Det var otroligt mysigt med trubadur och allt.
Mina fina bröder! <3
Christer och Mamma njuter av god musik <3
Bästaste Alex! <3
Tyckte att han behövde blomman bättre än mig :P
Sjuklingen själv =)
Bonusbrorsan William och lillbrorsan Sammie =)
Vår egen trubadur Tom Raspertin! Beundransvärd =)
Sjuklingen och Alex =)
Philip och Christer, lika som bär =)
Fiiina Åsa! <3Det blev inte mycket sill och potatis för min del men det var ändå en otroligt lyckad dag =) Midsommar med familjen är alltid bäst <3


Puss på er! Ut och sola nu ni som kan! Hade jag vart frisk hade jag steekt nu =)

Till alla som inte kommer att få en "solig" midsommar!

Hej alla underbara!
I ett av mina första blogginlägg berättade jag om ett destruktivt förhållande som jag lyckades ta mig ur för snart ett år sedan. Destruktiv betyder nedbrytande,  jag levde alltså med en kille som var elak mot mig. Jag väljer att lägga upp detta inlägg igen eftersom jag tycker att detta är otroligt viktigt. Det finns så många tjejer som behandlas illa och blir både psykiskt och fysiskt misshandlade och jag vill både ge mitt stöd till drabbade tjejer och kvinnor och varna andra så att de slipper hamna i en sådan situation.
 • Idag har jag haft världens mensverk och PMS och känner mig därför extra känslosam. Jag tänker därför berätta för er om lite av mina egna erfarenheter och dessutom ge er råd och varna er för vad ni ska se upp för i ett förhållande. 

  Jag vet hur många tjejer det finns där ute som råkar illa ut i ett förhållande, tjejer som inte blir behandlade med den respekt de förtjänar. Det finns så många tjejer som inte heller vågar eller kan ta steget att sätta ner foten eller som inte ens vet att de borde göra det.

  Jag har själv varit i ett förhållande där jag behandlades illa utan att jag först förstod det själv, det tog rättare sagt ett år för mig att förstå det. Och killen jag levde med har nog ännu inte förstått hur han varit mot mig.
  När mina nära och kära hjälpte mig att inse hur det låg till så insåg jag att detta alltså handlade om psykisk misshandel.

  Det talas sällan om psykisk misshandel av kvinnor utan det enda som uppmärksammas är när en kvinna blir slagen och misshandlad på olika sätt av en man. Men tro mig, psykisk misshandel kan ofta vara värre än att bli slagen. Och då rättfärdigar jag självklart inte fysisk misshandel! Det fanns vissa stunder i denna mardröm där jag önskade att han skulle slå mig istället. För ett fysiskt sår läker medan ett sår på insidan aldrig riktigt gör det utan förföljer och påverkar en resten av livet. Dessutom är det väldigt mycket svårare att få hjälp om man inte har några fysiska skador att visa upp.

En gång precis när jag lyckats ta mig ifrån Honom, en dag när jag var totalt nere eftersom han trackasserade och hotade mig genom bland annat sms, så övervägde jag att gå till polisen. Jag stod länge utanför polisstationen och tvekade och försökte samla mod att gå in. 
Men även om det kan vara svårt att förstå så krävs det väldigt mycket för att våga berätta, ens för sina närmsta vänner, om vad man är med om. Man skäms, fast det är det absolut sista man ska behöva göra, för det är inte ens eget fel att man blir illa behandlad. Aldrig! 
Tillslut hade jag i vilket fall gå in på stationen. På väg fram till polisen i receptionen såg jag att det satt två killar vid väntstolarna i samma lilla rum. Jag tvekade då ytterligare men var ändå såpass bestämd att jag vågade gå hela vägen fram. 
Den kvinnliga lite äldre polisen öppnade luckan. Rummet svar knäpptyst. Jag förklarade lite tafatt att jag ville göra en anmälan på "psykisk misshandel" på samma gång som jag försökte dölja att jag höll på att brista i gråt. Hon såg både medlidande och lite besvärad ut vilket inte gjorde saken lättare. Jag försökte förklara på vilket sätt jag hade blivit "psykiskt misshandlad" medan jag kände de två killarnas blickar bränna i nacken. Poliskvinnan berättade för mig att det var "väldigt svårt att bevisa psykisk misshandel" men att jag skulle sätta mig och vänta medan hon skulle prata med en kollega. Jag satte mig så långt ifrån killarna som möjligt och försökte dölja ansiktet. Jag kunde bara inte kolla åt deras håll. 
Jag väntade i kanske 10 minuter men tillslut klarade jag inte att stanna längre och gick där ifrån och hem till min nya och egna lägenhet. Att jag fick denna lägenheten och mitt nya jobb var en stor del av vad som fick mig att äntligen våga och kunna lämna Honom.

Under tiden som jag levde ihop med Honom så hade jag fruktansvärd ångest och levde som i en dimma. Jag hade otaliga panikångestattacker, ofta dagligen, oh fick börja äta antidepressiva (jag skyllde på ovanligt stark PMS och humörsvängningar). Han var otroligt kontrollerande. Han ringde mig många gånger om dagen när han jobbade och skyllde på att han hade tråkigt. Han ville alltid veta exakt vart jag var, hur länge jag skulle vara där, vem/vilka jag var med, hur många tjejer och killar som var där, vad jag gjorde.
Han blev sur de gånger han fick reda på att jag hade haft roligt med en kompis eftersom han tyckte att jag inte hade tillräckligt roligt med honom (även om det så var en gång på en månad som jag hittade på något kul och som jag mådde bra av , med en vän). Han kunde bli sur för att jag skrubbade färskpotatisen och inte använde en potatisskalare för han "ville ju inte ha skal i moset". Han sa ofta till mig att jag var dum i huvudet, på flera olika sätt som: "Jag vet att du har mer än 126 i IQ, men jag fattar inte det" eller helt enkelt "du är ju helt jävla dum i huvudet", ibland genom andra pikar. Och när jag fick en panikångestattack så kallade han det att jag fick en psykos, alltså att jag var "dum i huvudet", inte på grund av något annat då?

En dag när jag var på väg hem från jobbet blev jag plötsligt yr och fick synrubbningar. Jag lyckades med pappa i telefonen ta mig hem och jag låg i soffan i tre dagar utan att kunna resa mig. Den tredje dagen fick jag nog och bad Honom att köra mig till akuten. Där fick jag vara i 17 timmar medan de undersökte, röntgade och tog en massa prover på mig. Efter alla dessa timmar kom det äntligen en läkare med det slutgiltiga svaret. Han satt bredvid mig när läkaren förklarade. Hon sa att de inte hade hittat ett enda synligt fel på mig utan att de var helt säkra på att det var ångestrelaterat. Det var både obehagligt, eftersom det hade gått så långt att kroppen sa ifrån så starkt men samtidigt skönt eftersom Han äntligen skulle förstå när nu en läkare till och med förklarat lägen. Trodde jag ja. Det första Han sa när läkaren lämnat rummet var: "vad bra, då var det ju inget". Kan ni förstå den hopplöshet jag kände då?

Nu är jag på väg att hitta tillbaka till mig själv även om det kan ta många år.
Jag hade aldrig klarat mig ur detta utan min familj och mina vänner som hela tiden fanns vid min sida och stöttade mig! =)

Som ni förstår så var det som att leva i ett ständigt mörker och i en dimma, ett rent helvete.

Därför vill jag varna alla er för att ni ska slippa hamna i samma helvete som jag varit i, och stärka alla er som är med eller har varit med om samma sak. Ni är inte ensamma!

Varningssignaler: ("spring därifrån och vänd INTE tillbaka!")

 • I början är han otroligt omtänksam och är inte snål med komplimanger, men efter ett tag börjar det sakta övergå till mer och mer extremt kontrollbehov. Detta kontrollbehov ser man (eller vill och tror att man ser) som stor omtanke och att han bara är rädd om och vill skydda dig.
 • Han blir arg på dig för små och konstiga saker men du hittar egna förklaringar/bortförklaringar för varför han blev så och han blir alltid ångerfull efteråt som gör att du smälter igen. Detta händer gång på gång och tillslut lever du bara på hoppet att det kommer att bli som det var i början. Du blundar för det negativa (omedvetet) och är glad för de gånger han är på bra humör.
 • Han får dig alltid att få dåligt samvete om du ska hitta på något med en kompis genom att verka sårad och ledsen och det slutar med att du på grund av detta dåliga samvete stannar hemma med honom. Men om du ändå bestämmer dig för att träffa din kompis så går du runt med dåligt samvete hela tiden.

Jag hittade en jättebra hemsida som du defenitivt ska gå in på om du känner igen dig i det jag skriver:

http://psykiskmisshandel.se/


Så här känner du dig:

Ditt liv går ut på att försöka förstå vad han vill, hur du kan göra honom nöjd.

Du vet inte riktigt vad som är trasigt i ert förhållande men du fortsätter försöka reparera det.

Du försöker komma på hur du ska uppföra dig för att han ska behandla dig likadant som han behandlar andra människor.

Du känner dig ofta orolig och n edstämd.

Du har svårt att göra upp planer, allt beror på hans skiftande humör.

Du drar dig undan från vänner och bekanta och skäms över hur du låter honom behandla dig.

Varje försök att reda ut problem med honom lämnar dig frustrerad med känslan av att ingenting är löst.

Det känns som om ni talar olika språk.

Din självrespekt och tro på din förmåga har minskat betydligt.

Du känner dig illa till mods i hans sällskap men du älskar honom.

Du misstror din uppfattningsförmåga, ibland tvivlar du till och med på ditt förstånd.

När han är trevlig så undrar du om du inbillat dig tidigare episoder då han behandlat dig illa.

Du är alltid på din vakt så att du inte ska säga eller göra något fel, något som retar upp honom.

Du ältar era gräl om och om igen och försöker komma på vad som gått fel men hittar inget svar.

Du är rädd för honom men får samvetskval för att du är det.

Du vantrivs med ditt liv men är säker på att du inte kan få det bättre.

Du har tappat intresset för saker du tyckte om att göra förut.

Er relation slukar allt mer av din tid och energi men du får ingen rätsida på det.

Du får stressymtom, t.ex sömnproblem, ångest, muskelvärk, huvudvärk, hjärtklappning.

Du känner att du egentligen inte vill gå hem på kvällen, du dröjer kvar på jobbet, sitter kvar i bilen.

Ibland känner du dig totalt orkeslös, nästan apatisk.

Du har glömt bort vad som är viktigt för dig och vad du ville med ditt liv.Hoppas att jag kunde hjälpa åtminstone någon med detta och kanske öppnat en del ögon. Det var i vilket fall mitt mål.

Är det någon som skulle vilja prata eller fråga något utan att det syns på bloggen så finns jag alltid tillgänglig på min mail: jossansworld@hotmail.se
En stor kram till er alla!

On my way back =)

Hej alla söta!
Nu har man iallafall börjat komma iordning lite i lägenheten. Sitter och letar frenetiskt efter något nytt att flytta till efter sommaren. Håll tummarna för mig!

Lagom till midsommar har man dessutom gått och blivit sjuk. Hög feber och hostar som en galning.. Varför ska man alltid bli sjuk när man absolut inte kan?! Aja, får väl se om jag orkar vara med och grilla lite imorgon..


Kollade förresten precis på den nya sommarplågan Fanta och Rosé av Dj Mangoo ft. Deadline. Haha! Kissie är ju med i den! Måste ju vara rätt pinsamt för henne att man får se hur hon egentligen ser ut så som hon retucherar sina bilder på bloggen!
Så om hon är ett sånt benrangel som hon påstår sig vara är väl nu ganska glasklart ;)
Nog med det! Nu måste jag krypa ner under mitt täcke känner jag...
XOXO

Nu var det dags.

Nu har jag precis fått nycklarna till nya lägenheten och är nu på väg till jobbet. Maja hämtade Saga idag också, hon ska ha henne över sommaren när jag bor i den nya lägenheten. Jag har den bara fram till sista augusti så det blir att leta ny hela sommaren. Känns lite nervöst och stressigt inför flytten. Maja ska hjälpa mig imorgon att flytta lite av de viktigaste sakerna till nya lägenheten och så får jag hämta mer grejer efter hand. Känns i alla fall rätt skönt att jobba idag för att få tänka på lite annat, men samtidigt väldigt stressigt eftersom jag förlorar en dag att flytta grejer på. Men man behöver ju pengar =)
På onsdag fyller jag år och jag funderar på att bjuda hem några vänner på quesedillas till helgen och kanske dra ut efteråt =) Vi får väl se.
Puss så länge!

Sova=)

Nu blir det skönhetssömn inför en lång dag imorgon. Har haft fullt upp hela veckan med allt kring flytten så imorgon tänker jag ta igen med med att ta ett par öl med Kimsan och Rickard =) Tycker jag har förtjänat det.'
Jag veeet att jag varit jättetråkig den senaste tiden och vart dålig på att skriva men jag har bara inte haft varken lust eller tid. Men nu ska jag försöka skärpa mig igen.
För att hjälpa mig på traven så får ni gärna komma med förslag om det är något speciellt ni vill att jag ska ta upp i bloggen =)
Puss på er sötisar!

En bra dag =)

Idag har jag ägnat förmiddagen åt att ordna en massa viktiga saker som att betala räkningar och rensa bland mina lakan och handdukar. Har vart rätt duktig faktiskt =)
Sen vid tre ungefär ringde min kompis Rickard och sa att han var i Mölnlycke och hämtade upp varor (han kör lastbil). Och så visade det sig att han skulle köra fisk ut till fiskehamnen, just till den fabriken som min bästa kompis Maja jobbar på. Så jag mötte upp honom och fick åka med i hans lastbil så att jag samtidigt kunde överraska Maja på jobbet.
När vi kom fram hade dom redan hunnit sluta och åka hem så det blev inte att jag fick träffa Majsing.
Efter det slutade Rickard för dagen och vi åkte hem till honom och åt pizza, kollade på tv och softade. Mys =)
Nu var jag tvungen att flytta från sängen till vardagsrummet för Pierre kunde inte sova för allt tappande på tangenterna. Men jag känner mig väldigt trött nu så jag får nog ta och sova jag med.
Upp tidigt imorgon och göra lite ärenden i stan och sen vis 14 åker jag och tar en fika med min väninna Sara L =)
Puss på er alla och godnatt!
Här får ni en bild från när jag fortfarande jobbade i klädaffären
och jag tar kort på dagens look i hissspegeln =)

"Sånt är livet"- och jag hatar det..

Jaha! Idag har varit en mycket uppfriskande och avkopplande dag. Inte.
Vaknade upp till sura miner. Läkarbesök vid 8. Kom hem till sura miner. Vilade en stund på soffan. Vaknade igen till sura miner. Började tvätta vid 12. De sura minerna åkte iväg och fortsatte via telefon. Ännu mer tvätt. Försökte vända på sura miner. Misslyckande. Mer tvätt. Rensade badrummet på saker jag inte behöver den närmsta veckan. Mer tvätt. Rensade köket. Mer tvätt. Började med maten vid 16. Mer tvätt. Fortsatte med maten. Mer tvätt. Fortsatt matlagning. Mer tvätt. Maten står på bordet 19. Möts av sura miner. Mer tvätt. Äter med sura miner. Mer tvätt. En stunds vila. Klockan är 23 och sista tvätten hämtas. Sura miner stänger dörren.
Jossan har haft en skitdag och är inte alls glad.

Nog om sura miner.
Kan avslöja att den 14e flyttar jag till en söt liten lägenhet vid Korsvägen över sommaren. Bra läge åtminstone. Sen får man väl se vart vägarna bär.
Godnatt.

UPDATE!

Hej alla fina
So ni antagligen märkt så har det inte blivit så mycket bloggande för min del den sista tiden vilket har olika orsaker. Jag har helt enkelt inte haft tid, så nu tänkte jag köra en uppdatering av den sista tiden i bilder =)


Gröt och vin- en underbar kobination! ;)
Jag och Elvis posar som nördar. Kom på i efterhand hur lika vi är Wayne och Garth i Wayne´s World, om Elvis
hade haft keps istället ;) Har ni inte sett dom filmerna så SE DOM! :D
Kicki hade avskedsfest med rocktema eftersom hon ska flytta till Sthlm =D Blandade känslor...
Vem är kungen?! (Det är ingen fråga ;))
Mina trogna vänner som alltid finns där för att muntra upp i de mörkaste tider ;)
Sådana här bilder hittar man i telefonen när man låtit Rasmus leka med den ;)
Och ännu fler sådana här bilder...

♪ ♫♪ ♫ Den blomstertid nu kommer! ♪ ♫♪ ♫

And I

it!
Och så mitt och pappas lilla äventyr: Pappa ko och hälsade på mig och vi bestämde oss för att köpa
mat från BK och sedan sitta vid någon sjö vid Delsjömotet och äta i det fina vädret.
För det första tog det en evighet att hitta en sjö, trots att området heter Delsjöarna. När vi väl hittade en sjö så var det bredvid polisens träningsanläggning, några små gulliga hus vid en sjö. Vi gick ur bilen och ner mot sjön. Här och där runt stigen till sjön satt det polisavspärrningsband knutna på grenar här och där. Vi tyckte att det var lite konstigt men tänkte inte mer på det utan fortsatte att gå längs stigen.
Plötsligt ljöd flera pistolskott genom luften, och det lät så nära att både jag och pappa hukade oss. Vi tittade förvånade på varandra och så ljöd ytterligare flera pistolskott. Vi sprang hukandes tillbaka till bilen och inte förrän vi hade satt oss i säkerhet i bilen såg vi att det låg en skjutbana precis jämte sjön. Vi hade alltså inte blivit beskjutna utan det var bara några poliser som hade skjutövningar intill.
Vi åt i bilen efter det iaf. Men en hare vågade sig fram efter att det var färdigskjutet :P
Sätter i extensions inför Kickis rockfest =)
Pierre fick göra fyra stygn i lillfingret efter att ha fastnat i en spårvagnsdörr med det på jobbet :S
Sagas sköna stil blir bara bättre :P
När man inte har något bättre för sig så kan man ju alltid leka med smink..
Såg två söta tanter som gick och höll varandra i handen på stan men han inte riktigt få upp kameran i tid.
Såg killens T-shirt i efterhand :P Haha!
Hade glömt att ta med mig vatten till Saga när jag var och kollade på lägenheter så hon fick fanta när jag hade ätit sushi.
Men det var lite konstigt med bubblorna tyckte hon.... :P
Det får räcka för idag men vi ses snart!
XOXO

RSS 2.0