Inatt jag drömde....

Jag har länge funderat över vad som driver en människa till att av egen fri vilja åka ut i krig i länder som Afghanistan och Pakistan mfl. Jag förstår det bara inte, så finns det någon som har ett svar?

Vad är det som får en människa att vilja skada och döda andra människor? Människor man aldrig mött. Människor man inte har en aning om vilken livshistoria de har bakom sig.

Och vad får en människa att vilja riskera att få skador för livet och att riskera att dö för något de inte ens är inblandade i själva? Är de som åker till dessa länder ens medvetna om vad det handlar om och vad de ger sig in på? Är de medvetna om allt det elände de kommer att få se och vara med om eller är det människor som tror att det är som i spelen? Och jag förstår inte egentligen heller vad som är tjusningen i att SPELA att man är i krig. Det är ju lika sjukt som det vore att spela spel som går ut på att våldta. Eller ett spel där du ska döda dina nära och kära. Hur sjukt är inte det? Hur åt helvete sjuk är inte människan?Jag undrar varför någon vill vara med och bidra till all den sorg och smärta som krig medför för de själva, och inte minst för de civila som alltid kommer att hamna i kläm för människors ondska.

 


Och vem har rätt att bestämma över oskyldigas liv och död? Vem har rätt att bestämma över någons liv och död?Så hemsk människan kan vara. Så otroligt ond. Jag kommer aldrig att förstå....


 


RSS 2.0