Snökaos och hemmakaos

Idag har varit en lång och händelserik dag.
Jag är ledsagare till en underbar kille med Downs Syndrom som heter Andreas och idag tänkte jag hitta på något kul med honom så vi åkte till Naturhistoriska Muséet.
Lite kul inside information:
För er som har varit på detta museum i Göteborg så kanske ni sett de uppstoppade lejonet som ligger högst upp i en av trapporna? Det lejonet var en gång min låtsasmamma Carinas farfars tama lejon. Tro det eller ej =)

Sigvard Berggren och hans hustru tillbringade mycket tid i Afrika och då främst i Kenya. Under femton års tid engagerade de sig i olika projekt med ekologi och miljö i fokus, framför allt i grävandet av solenergibrunnar. Paret levde även en tid med massajerna i nationalparken Amboseli.

Under en av Sigvard Berggrens resor till Sudan påträffade han en lejonunge vars mor hade blivit skjuten. Sigvard fattade tycke för den lilla ungen som han döpte till Simba och tog med sig den tillbaka till Sverige och Tosseryd. Simba fick snart sällskap av andra djur och 1962 grundade Sigvard Borås djurpark där han förverkligade sin idé om att låta olika djurarter leva tillsammans på savannen.

Sigvard grundade även Brämhults Juice som gör mina absoluta favoritjuicer ;)

 

 

 

 

 

 

När jag och Andreas gjort klart stan så åkte vi hem till mig tillsammans med min mamma Ehwa, yngsta lillbrorsan Samuel och mammas älskling Christer och tog en fika. Choklad och bananpaj, mums!

Vovvarna hade dock fått något psykbryt och sprang runt som galningar medan mamma ropade åt Samuel att inte ligga på golvet, för tänk om han blev "attackerad" av hypermonsterhundarna ;P

Det slutade med att Sammie klämde ett finger i dörren och jag fick skjutsa hem allihopa :S

Som sagt, kaosartad men händelserik dag =)

Men nu ligger hundarna och sover här bredvid mig i soffan och jag ska snart gå och lägga mig.

Börjar jobba vid 7 imorgon så jag behöver min skönhetssömn ;)

 

Så gonatt allihopa! Sweet dreams!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0